Kilpailun tausta

Ensimmäinen Ruokaoivallus® järjestettiin vuonna 2016 Ruokaviestintä ja alueellisen ruokaidentiteetin vahvistaminen – Etelä-Savon ruokaviesti -hankkeen toimenpiteenä. Kilpailussa etsittiin uusia ruokia, raaka-aineita sekä valmistukseen liittyviä menetelmiä.

Onnistuneen vastaanoton jälkeen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu haki kilpailun nimelle ja logolle Patentti- ja rekisterihallitukselta tavaramerkkiä syksyllä 2017.

Ruokaoivallus® on järjestetty vuosina 2018, 2021 ja 2023 osana tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa (TKI) ja sen toteutuksesta on vastannut kestävän hyvinvoinnin vahvuusalan Vastuulliset ruokapalvelut -tutkimusryhmä sekä matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö.

Toteutuksessa on aina ollut mukana myös opiskelijoita ja yhteistyöyrityksiä.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun restonomikoulutus

Tulevaisuudessa tarvitaan lisää matkailu- ja ravitsemisalan ammattilaisia kehittämään elämyksellisiä ja vastuullisia palveluita asiakkaille.

Kiinnostaako sinua matkailu- ja ravitsemisalan kehittäminen tai johtaminen? Oletko kiinnostunut restonomin AMK opinnoista? Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun restonomikoulutukseen pääset tutustumaan täältä.