1. Järjestäjä
Osoite: Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy, Patteristonkatu 3 D, 50100 Mikkeli
Jenni Palosaari
Sähköposti: jenni.palosaari(at)xamk.fi
Puhelinnumero: 050 911 1364
Laura Pulkkinen
Sähköposti: laura.pulkkinen(at)xamk.fi
Puhelinnumero: 050 307 9567
2. Kilpailuaika
Kilpailuaika on 1.2.2024-30.4.2024 klo 23:59 saakka. Kilpailuun hyväksytään ainoastaan kilpailun verkkosivujen ilmoittautumislomakkeen kautta kilpailuaikana jätetyt kilpailutyöt.
3. Osallistumiskelpoisuus
Ruokaoivallus® 2024 Special Edition -kilpailuun voivat osallistua suomalaisessa oppilaitoksessa opiskelevat henkilöt kansalaisuudesta tai koulutusalasta riippumatta. Kilpailutyön ilmoittamishetkellä alle 18-vuotiaat kilpailijat voivat osallistua huoltajansa kirjallisella suostumuksella.
Osallistujilta hyväksytään kilpailuun vain yksi kilpailutyö. Kilpailuun voi osallistua yksilö- tai parityönä. Kilpailutyöhön tulee liittää valokuva kilpailutyöstä. Kilpailussa voi osallistua vain yhteen sarjaan.
4. Kilpailutehtävä
Tehtävänä on suunnitella ruokatuote, jossa hyödynnetään vähintään yhtä suomalaista raaka-ainetta, huomioi erityisesti Saimaan alueelta saatavat raaka-aineet. Kilpailusarjoja on kaksi:
Sarja 1: Pala Saimaata – maukkain ruoka-annos
Kilpailutyö voi olla valmis annos lautasella lisäkkeineen, esimerkiksi kalaa, lihaa, laatikkoruokaa, keittoa tai hampurilainen. Sinun suunnittelemasi uusi luomus.
Sarja 2: Pala Saimaata – paras herkutteluannos
Kilpailutyö voi olla leivonnainen tai muu jälkiruoka. Sinun suunnittelemasi uusi luomus.
5. Kilpailutöiden arviointiperiaatteet
Kilpailutyöt arvioidaan seuraavien tekijöiden mukaan:
1. Uutuusarvo
2. Toteuttamiskelpoisuus
3. Kotimaisten raaka-aineiden käyttö
6. Kuinka osallistua kilpailuun
Kilpailuun osallistutaan jättämällä https://ruokaoivallus.xamk.fi –verkkosivujen ilmoittautumislomakkeen kautta kilpailutyö 1.2.2024-30.4.2024 klo 23:59 välisenä aikana. Kilpailuun osallistuvan työn voi jättää suomen tai englannin kielellä.
Pareittain osallistuvien tulee valita, kumpi heistä toimii vastuuhenkilönä ja ilmoittaa kilpailutyön kilpailuun. Kilpailulomakkeessa tulee ilmoittaa molempien kilpailutyöhön osallistuneiden nimet, koulutusalat ja iät. Vastuuhenkilön tulee ilmoittaa em. tietojen lisäksi osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero kilpailuun liittyvää yhteydenpitoa varten.
Kaikilta alaikäisiltä osallistujilta vaaditaan lisäksi huoltajan allekirjoitettu suostumus. Huoltajan suostumuslomakkeen voi lähettää myös sähköpostilla osoitteeseen ruokaoivallus@xamk.fi tai postitse 30.4.2024 mennessä osoitteeseen Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy, Laura Pulkkinen, Patteristonkatu 3, 50100 MIKKELI. Kilpailun järjestävä taho ei ole vastuussa postissa kadonneista tai myöhässä tulleista suostumuslomakkeista.
Järjestävällä taholla ja arviointiraadilla on oikeus arvostella kilpailutyö sellaisenaan kuin se on jätetty. Järjestäjä ei vastaa tietoteknisistä syistä johtuvista esteistä tai seuraamuksista, jotka voivat vaikuttaa kilpailutyön jättämiseen. Mikäli ilmoittumisessa tulee ongelmia, voivat osallistujat olla yhteydessä kilpailun järjestävään tahoon.
Osallistumalla kilpailuun osallistujat vakuuttavat, että heillä on tekijänoikeudet lähettämäänsä kilpailutyöhön.
7. Kilpailun arviointiraati ja voittajien julkistaminen
Kilpailun arviointiraati koostuu eri alojen asiantuntijoista, jotka kilpailun järjestävä taho kutsuu koolle kilpailutöiden arvioimista ja voittajien valitsemista varten. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden muuttaa arviointiraadin kokoonpanoa missä vaiheessa tahansa kilpailua. Kilpailun arviointiraati valitsee palkittavat viikolla 21. Kilpailun sijoitukset julkistetaan kilpailun verkkosivuilla ja kilpailun sosiaalisen median kanavissa.
8. Palkinnot
Molempien sarjojen voittajat palkitaan 1000 eurolla. Rahapalkkio on veronalaista tuloa ja kilpailijan tulee sitoutua toimittamaan verokortti kilpailun järjestäjälle.
Lisäksi yhteistyöyritykset (4 kpl) valitsevat kilpailutöiden joukosta kukin yhden kilpailutyön yrityksen ruokalistalle tai myyntituotteeksi vuoden 2024 aikana. Tästä ei makseta erillistä korvausta.
9. Kilpailutöiden käyttö- ja julkaisuoikeudet
Osallistumalla kilpailuun osallistuja vakuuttaa, että hän on luonut kilpailuun toimittamansa materiaalin itse. Osallistuja vakuuttaa ja vastaa, että kilpailutyö tai sen hyödyntäminen ei loukkaa lakia, hyvää tapaa, kolmansien osapuolien oikeuksia, tekijänoikeudet ja muut immateriaalioikeudet mukaan lukien. Kilpailuun jätettyjä aineistoja ei palauteta.
Osallistumalla kilpailuun osallistujat luovuttavat kilpailutyönsä rinnakkaiset käyttö- ja julkaisuoikeudet Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:lle ja kilpailun yhteistyökumppaneille. Järjestäjällä on oikeus julkaista voittajien tiedot ja kilpailutöitä viestinnässään. Kilpailutöistä voidaan viestiä ilman erillistä korvausta myös muissa tiedotusvälineissä sekä viestintä- ja markkinointimateriaaleissa. Kilpailusta julkaistaan teksti- ja kuvamateriaalia Ruokaoivalluksen viestintäkanavissa ja muiden yhteistyökumppanien medioissa. Kilpailijoiden ottamia kuvia käytettäessä kuvaajan ja lähettäjän nimet voidaan mainita. Kilpailun aikana otettuja kuvia voidaan käyttää seuraavina vuosina kilpailun markkinoinnissa.
10. Järjestäjän ja osallistujien vastuu
Järjestäjän kollektiivinen vastuu osanottajia kohtaan ei ylitä näissä virallisissa säännöissä mainittujen palkintojen arvoa ja määrää. Kaikki palkintojen vastaanottajat vapauttavat kilpailun järjestävän tahon, kilpailun yhteistyökumppanit tai edellä mainittujen osapuolten yhteistyökumppanit kaikesta vastuusta, joka koskee vammaa tai vahinkoa, joka aiheutuu tai jonka väitetään aiheutuneen osallistumisesta tähän kilpailuun tai jonkin palkinnon lunastamisesta tai käyttämisestä.
11. Muut ehdot
Osallistumalla kilpailuun osallistujat sitoutuvat noudattamaan näitä kilpailusääntöjä. Järjestäjä pidättää oikeuden sääntömuutoksiin ilmoittamalla niistä kilpailun verkkosivuilla.